BEARCREEK

Praktijk en opleiding voor sjamanistische heling en levenswijze

Zweethut

Zweethut

De zweethut-ceremonie is een oeroude ceremonie die bij veel verschillende oorspronkelijke culturen voorkwam. De meest bekende daarvan is afkomstig van de Noord-Amerikaanse Indianen. De ceremonie heeft een hele oude traditie, maar blijft toch altijd een levende ceremonie, die eigenlijk alleen maar ervaren kan worden.
De duisternis, het gloeien van de stenen in het midden van de hut, de klanken van de trommel en het zingen, de stoom die alles doordringt. Alles in de zweethut heeft een intensiteit alsof het vibreert en leeft.
De zweethut wordt vaak de baarmoeder van de Aarde genoemd, en zo kun je het ook echt ervaren. Alles wat niet uit je essentie voortkomt, valt hierin weg. Het is net als wanneer je oog in oog staat met de dood, of met geboorte, of met onbeschrijfelijke schoonheid  daartegenover valt je ik weg en wordt er iets anders in je wakker.
In de zweethut laat je het alledaagse los en ga je voorbij persoonlijkheid, gedachten, en voorgeprogrammeerde emoties naar een veel diepere laag van bewustzijn.
Van oudsher werd deze diepere laag van bewustzijn gebruikt voor genezing, om wijsheid te vergaren, om te bidden, of om in de droomtijd te reizen. Dit zijn nog steeds belangrijke elementen van de ceremonie. Daarbij merken we steeds weer dat de grote kracht van de zweethut voor de westerse mens bestaat uit het weer ervaren van de verbondenheid met alles wat is.  De stenen, het vuur, de Aarde, de sterren, de wind en het water, al onze verwanten
De zweethutten worden door mij voornamelijk als opdracht gegeven. Mocht je alleen of met een groepje  een zweethut willen doen neem dan contact op om te overleggen over de verschillende mogelijkheden.

Ervaringsverhalen:

Mark is een aangename, warme persoonlijkheid met overduidelijk veel ervaring op gebied van sjamanisme en het geven van zweethutten. Hij weet waar hij over praat en kan vanuit zijn eigen uitgebreide ervaringen mensen brengen waar ze uit zichzelf niet gekomen zouden zijn. Het is daarom altijd weer een transformerende en verruimende ervaring!
David - deelnemer aan de zweethut.