BEARCREEK

Praktijk en opleiding voor sjamanistische heling en levenswijze

Mark Hoek

Van jongs af ben ik bezig geweest met de bedoeling en betekenis van het bestaan. Vanuit die zoektocht ben ik met diverse spirituele richtingen in aanraking gekomen, altijd op zoek naar ware kennis. 

Toen ik in 1994 in contact kwam met het sjamanisme voelde dat als thuiskomen. Gelijktijdig kwam ik in aanraking met de zweethut ceremonie. In eerste instantie werd ik vuur hoeder, daarna ben ik zelf zweethutten gaan geven. 

Mijn opleiding kreeg ik in de VS, bij spirituele leraren Black Bear en Christopher Beaver. Ik heb bij hen geleerd dat alles energie is. Dat ook je schaduwkanten eigenlijk stukken energie zijn die je in kracht om kunt zetten. Hun unieke manier van lesgeven is confronterend, humorvol en altijd op een liefdevolle wijze. Dit is een leidraad voor mijn eigen leven geworden, maar ook voor mijn manier van onderwijzen. 

Vanaf 2003 ben ik gaan trancedansen. In de training bij Wilbert Alix kreeg ik mijn eerste visioen, die richting aan mijn leven gaf. Hierna ben ik begonnen met het geven van trancedans-lessen voor groepen, iets wat ik nog steeds met ontzettend veel plezier doe. 

Vanaf 2004 ben ik mij intensief bezig gaan houden met de Susquehannock benadering, een traditie van een inheems Amerikaanse volk die, die uitgaat van je sterkste kant, de liefde voor het bestaan en de spirits. Deze heeft mij enorm geraakt en een diep vertrouwen in het bestaan gegeven. Sinds 2009 ben ik geadopteerd lid van de Susquehannock Tribe of Florida.

De richtingen die mij eveneens gevormd hebben en waar ik heel dankbaar voor ben zijn Sannyas van Osho, Advaita Vedanta van Alexander Smit en de Avatar trainingen van Harry Palmer. 

Vanaf 2013 ben ik spiritueel centrum de Regenboogslang begonnen in Haarlem. Dit is een plek waar mensen thuis kunnen komen. Het is een veilige spirituele haven een plek die warmte en liefde biedt.

Als beoefenaar van het sjamanisme probeer ik een brug te slaan tussen oeroude kennis en de huidige maatschappij. Ik help en leer mensen door middel van sjamanistische technieken en rituelen om tot hun ware potentieel te komen. 

Ik verzorg diverse activiteiten. Trancedansen, de zweethut, dreamtime medicine lodge, de jaartraining sjamanisme en verschillende sjamanistische workshops. Ook ben ik beschikbaar voor individuele sessies en begeleiding.

Dat we mogen stralen.

Mark Hoek - Eagle Eye

Mark Hoek

Mark Hoek - Eagle Eye